AKCIJA ČIŠĆENJA STARE DRAVE BELIŠĆE

bara-v

Na posljednjoj sjednici Upravnog odbora Zajednice športsko ribolovnih udruga Valpovo donijet je sljedeći zaključak:

Komisija za gospodarenje će zbog povoljnih uvjeta organizirati radne akcije čišćenje kanala koji spaja Staru Dravu i rijeku Dravu te obalu same bare.

Akcija je održana u Siječnju mjesecu 2023 god. u dva navrata a poslovi su bili:

– uklanjanje drveća koje je uslijed nevremena srušeno
– izvlačenje napuštenih čamaca

Korito kanala je potpuno presušilo a svježu vodu bara nije dobila više od 2 godine. Nizak vodostaj odnosno nivo vode omogućio je organizaciju ovako zahtjevnog posla. Obilaskom je pronađeno 23 napuštena (potopljena) čamca. Na obali su također pronađeni razni odbačeni predmeti, konzerve, plastične boce, čaše vrećice i slično. Posao je odrađen djelomično a obavili su ga “mlađi” članovi iz nekoliko udruga. Korišteni su razni alati, pomagala, traktor koji su u privatnom vlasništvu. Ova aktivnost odnosno posao je rezultat nebrige, nemarnosti i kulturnog ponašanja članova koji ribolove na ovoj vodi. Nažalost uz naš odnos prema prirodi i uz klimatske promjene u dogledno vrijeme ćemo izgubiti i ovaj vrijedan prostor odnosno vodu.

NOVOSTI

Poribljavanje na vodama Zajednice

Temeljem Plana upravljanja i gospodarenja vodama u našoj Zajednici obaviti će se poribljavanje  za 2024 godinu. Potrebna dokumentacija, dozvole i slično pribavljeno je na vrijeme,

Više..